Hvis du overvejer at udvikle en app eller et digitalt system, står du sandsynligvis over for valget mellem at hyre en konsulent eller ansætte en intern udvikler. Begge løsninger har deres fordele og ulemper, og den rette beslutning afhænger af dit projekt og din virksomheds behov.

Hvornår er det bedst at vælge en konsulent?

At hyre en konsulent eller et udviklingshus kan være en oplagt løsning, når du skal starte et IT-projekt op fra bunden. Her får du adgang til en bred vifte af erfaring og kompetencer, som kan være svære at finde hos en enkelt medarbejder. Ved at samarbejde med et udviklingshus sikrer du, at dit projekt kommer godt fra start, da udviklingshuset har prøvet det mange gange før og kan tilbyde løsninger, der er gennemtestede og optimerede fra dag ét.

Nogle af fordelene ved at vælge en konsulent inkluderer:

  • Erfaring og ekspertise: Udviklingshuse har ofte arbejdet med lignende projekter før og kan hjælpe med at undgå fejl og forsinkelser.
  • Skalerbarhed: Du kan nemt tilpasse ressourcerne efter projektets behov. Har du brug for ekstra udviklere på kort sigt, kan det hurtigt skaleres op.
  • Fleksibilitet: Når projektet er afsluttet, kan du afslutte samarbejdet uden at skulle bekymre dig om videre ansættelser.

Hos Koch Digital har vi hjulpet flere virksomheder med at starte deres IT-projekt op, og efterfølgende støttet dem i at finde og ansætte deres egen udvikler. På den måde kan deres team selv vedligeholde og videreudvikle projektet, mens vi har sikret en god overgang fra eksternt samarbejde til intern drift.

Det er dog vigtigt at sikre sig, at kemien og kommunikationen med konsulenten eller udviklingshuset fungerer godt. Du kommer ikke til at arbejde sammen fysisk på daglig basis, så det er afgørende at føle sig tryg ved samarbejdet.

Hvornår skal du ansætte din egen udvikler?

At ansætte en intern udvikler kan være den bedste løsning, hvis du har løbende behov for udvikling og vedligeholdelse af dit IT-system eller app. En intern udvikler kan hurtigt tage fat på opgaverne og har fordelen af at være fysisk til stede, så kommunikationen bliver mere direkte og effektiv. Dette kan især være en fordel, når det kommer til daglige justeringer og hurtige beslutninger.

Men overvej, om der er nok arbejde til en fuldtidsudvikler, når den første version af appen eller systemet er lanceret. Mange virksomheder oplever, at behovet for udvikling falder markant, når projektet er færdigt, og herefter består arbejdet mest af vedligeholdelse. Her kan en konsulent være mere omkostningseffektiv på længere sigt.

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad der er den rigtige løsning for din virksomhed, kan det være en god idé at tage et møde med et udviklingshus. Her kan du få en bedre fornemmelse af processen, prisniveauet og tidsrammen. Det kan også give dig indsigt i, om et udviklingshus kan opfylde dine behov, eller om det vil være mere fordelagtigt at ansætte en intern udvikler.

Hos Koch Digital har vi stor erfaring med at hjælpe virksomheder med at udvikle apps og digitale løsninger, uanset om det er som konsulenter, eller vi hjælper jer med at finde den rette udvikler til jeres team.

Skal vi tage en uforpligtende snak om dit projekt? Kontakt os i dag, så finder vi den rette løsning for dig.

Comments are closed